Videopremière: Quilt - Roller

video | do. 11 februari 2016 | joris

Een indiepopplaat om in de gaten te houden is Plaza, het nieuwe album van Quilt uit Boston. Beatles-achtige single Roller is slechts een van de vele sterke liedjes; de bijbehorende, surrealistische video mag alhier in première gaan. Zangeres Anna Fox Rochinski bedacht het concept: zij speelt de oudere dochter in een ietwat dysfunctioneel gezin, die geholpen door mysterieuze gebeurtenissen in haar kamer droomt van een ander leven...

Videopremière: Quilt - Roller

Muzikaal valt er intussen veel te genieten, van de heldere, uitdagende vocalen van Rochinski tot de rollende, dubby baslijntjes. Een achteloos knap liedje, kortom. Spot in de video tevens de andere bandleden van Quilt, als gezin aan tafel gezeten.

Plaza komt op 26 februari uit via Mexican Summer. Eerder kon je al kennis maken met de fraai gearrangeerde chamberpop van Eliot St., een liedje dat je zomaar aan Saint Simon van The Shins kan herinneren.

Op dinsdag 10 mei is Quilt in Nederland voor een concert in Paradiso. Kaartjes voor slechts 9 euro gaan op vrijdag 12 februari in de voorverkoop. Belgische data zijn er ook, op 17 mei in Het Bos in Antwerpen en op 28 mei in Cactus, Brugge.