Twee avonden Popup 010 tijdens De Keuze, met o.a. And The Golden Choir

nieuws | vr. 5 februari 2016 | joris

Rotterdams popup-podium PopUp 010 verschijnt maandelijks ergens in de stad en houdt tijdens kunstenfestival De Keuze (16-20 maart) zelfs twee muziekavonden achter elkaar, op verschillende locaties. Bijzondere optredens worden verwacht van onder andere de meeslepende onemanband And The Golden Choir uit Duitsland en de Zweedse indierockband Songs of Boda.

Twee avonden Popup 010 tijdens De Keuze, met o.a. And The Golden Choir

And The Golden Choir

Zodoende vinden de veertiende en vijftiende editie van PopUp 010 achter elkaar plaats, op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart. Kaarten gaan in de voorverkoop via de website van de Rotterdamse Schouwburg: je kunt een kaartje voor een avond kopen of een combiticket voor beide avonden. Alle info over de acts vind je hieronder:

PopUp 010 #14 (18 maart): And The Golden Choir (DE) & Winterslag (BE)
Op het podium laat And The Golden Choir a.k.a. Thomas Siebert zich begeleiden door krakend vinyl in plaats van een band. Omringd door instrumenten is hij een moderne one-man-band. Zijn melancholische en vooruitstrevende pop doet denken aan Radiohead, John Grant en Alt-J. Winterslag maakt (meer)stemmige Indiepop met dromerige elektronica: gelaagd en bij momenten tegendraads. Winterslag bestaat uit (ex) leden van Marble Sounds en het eerder bij PopUp 010 te gast zijnde Yuko. Debuutplaat The-Might-As-Well verscheen vorig jaar.

PopUp 010 #15 (19 maart): Songs of Boda (SE) & Maurice van Hoek (NL)
Songs of Boda heeft een laid-back sound met een Indie randje waarbij gitaar de hoofdrol speelt. Denk aan War on Drugs gemengd met een goede dosis classic rock. De band rondom zanger/gitarist Daniel Skoglund scoorde in thuisland Zweden flink wat airplay en debuut E.P. Loophole ontving veel positieve recensies. Maurice van Hoek is een Rotterdamse singer-songwriter die van Americana, Blues en Folk één eigen stijl weet te smeden. Van Hoek schrijft songs over zijn leven en de vele reizen die hij maakt. Zijn invloeden zijn ‘klassieke’ songwriters zoals James Taylor, maar ook klinkt Ryan Adams door.