The Sore Losers - Cherry Cherry, van album SKYDOGS

video | za. 13 februari 2016 | joris

Houd je goed vast voor de terugkeer van Belgische rockband The Sore Losers: het dik naar Led Zeppelin knipogende geluid van de eerste twee platen trapt de band met welgemikte schop Cherry Cherry hartgrondig de deur uit. Ruim twee minuten heeft de band nodig om hier een lekker overstuurd en vuil klinkend punt te maken: hun nieuwe bijbel is van The Stooges en MC5.

The Sore Losers - Cherry Cherry, van album SKYDOGS

"A man's gotta do what a man's gotta do," klinkt het, en zo is het maar net. De felheid die altijd al in The Sore Losers leek te zitten, maar die er niet altijd goed uit leek te komen, spuit zich nu een weg naar buiten via alle porieën. Intussen ook in de video te zien: frustrerend korte flitsen van deze jongedame (linkje via de Excelsior-jongens, waarvoor dank).

Cherry Cherry zal staan op het nieuwe The Sore Losers-album SKYDOGS, dat werd opgenomen met de Amerikaanse producer Dave Cobb, ook wel 'Nashville's Rick Rubin' genoemd. SKYDOGS komt op 18 maart uit via Excelsior Recordings. De releaseshows volgen een maandje verder, op 15 april in de AB in Brussel en op 20 april in Bitterzoet, Amsterdam.