The Last Shadow Puppets - Everything You've Come To Expect

video | do. 10 maart 2016 | joris

Met Alex Turner en Miles Kane a.k.a. The Last Shadow Puppets weet je het nooit. Ze noemen hun nieuwe plaat Everything You've Come To Expect, maar eigenlijk klinkt deze hagelnieuwe titelsong helemaal niet als iets wat je van ze zou verwachten. Denk aan Burt Bacharach of seventies softpop met alle ruimte voor zwierige strijkers, mooi en een tikje cheesy op de juiste manier, voorzien van een fraaie video bovendien.

The Last Shadow Puppets - Everything You've Come To Expect

Yep, op het strand zijn Turner en Kane hier ingegraven in het zand, terwijl de zon ondergaat en het langzaam maar zeker vloed wordt. Gaat dat mooie, dansende meisje hen nog bevrijden of niet? Verleiden kan zij als geen ander, zoveel is wel duidelijk.

Het tweede TLSP-album Everything You've Come To Expect werd opgenomen in het Californische Malibu en komt uit op 1 april. Begin januari verscheen al de video voor steviger eerste single Bad Habits. Het Paradiso-concert van de band met orkest op 7 april is uiteraard uitverkocht. In augustus staan The Last Shadow Puppets op Lowlands, begin juni reeds op Primavera Sound in Barcelona.