Suuns - Paralyzer + concerttickets te geef

video | wo. 2 maart 2016 | joris

Het nieuwe, derde album van Suuns - Hold/Still - is een echte slowburner. Met een nog minimalere muzikale aanpak dan voorheen wringt en schuurt de Canadese band erop los. Tweede voorproefje Paralyzer is beslist een van de meest beklemmende stukken muziek kunnen zijn die de band tot nog toe afleverde.

Suuns - Paralyzer + concerttickets te geef

Foto: Nick Helderman

Het tempo ligt laag, de bassen zijn diep, de sfeer is claustrofobisch en in elkaar krullende dissonante geluiden bepalen hier de bloedjespannende toon: zoiets als een herkenbare melodie schittert door afwezigheid. De monotone praatzang van Ben Shemie maakt deze zalige bad trip helemaal af. Luister via de nieuwe hallicunante video hieronder, waarin 'smachten van verlangen' een heel nieuwe betekenis krijgt.

Net als bij eerste single Translate komt er ook direct een remix van dit nieuwe nummer uit: VRIL brengt de beklemming van Paralyzer nauwelijks herkenbaar naar een slecht verlichte, zeer zweterige, plakkende dansvloer.

Het door John Congleton geproduceerde Hold/Still komt uit op 15 april via Secretly Canadian. Op vrijdag 20 mei geeft Suuns een concert in de Amsterdamse Melkweg.

En nu we het toch over die show hebben: laten we meteen even 2x2 vrijkaarten verloten onder iedereen die ons kan vertellen met welk experimenteel project Suuns vorig jaar een plaat uitbracht. Mail het antwoord naar prijsvraag@kickingthehabit.nl o.v.v. Suuns.