Stream het nieuwe Damien Jurado-album Visions Of Us On The Land

luister | do. 10 maart 2016 | joris

Met zijn nieuwe album Visions Of Us On The Land komt de reistrilogie naar het fictieve Maraqopa door Damien Jurado tot een prachtig einde. In 17 liedjes binnen 52 voorbij vliegende minuten vertelt de songwriter uit Seattle ons het cryptische slot van het verhaal. Hoe dat klinkt, kun je vanaf nu met eigen oren horen dankzij NPR First LIsten.

Stream het nieuwe Damien Jurado-album Visions Of Us On The Land

Muzikaal moet Visions... het meer dan zijn voorganger hebben van pure liedjes en minder van de psychy productietrucs van Jurado's studiokompaan Richard Swift. We noteren verder duidelijker latin-invloeden in tal van liedjes en in zijn gitaarspel. Met name het intiem gehouden einde van de plaat, met een trits kleine liedjes, is van grote schoonheid.

Visions Of Us On The Land verschijnt op 18 maart via Secretly Canadian/Konkurrent. Op donderdag 7 april geeft Damien Jurado met band een concert in Doornroosje te Nijmegen, op 8 april staat hij op het Rotterdamse festival Motel Mozaique. Op 25 juni is hij terug in het land voor een optreden op het Eindhovense Naked Song-festival.