Pulp weer bij elkaar voor (festival)optredens in 2011

nieuws | ma. 8 november 2010 | joris

Vorig jaar bleek er nog geen klap waar van een reünie van Britse band Pulp, maar nu komt de hereniging van de geweldige ‘Tussen Kunst & Kitch’-britpopband rond de excentrieke Jarvis Cocker er echt. De eerste optredens van Pulp in de originele bezetting zijn aangekondigd voor 2011. Een daarvan is heel interessant op het Europese vasteland, op 27 mei op het Spaanse Primavera Sound festival in Barcelona. Op zondag 3 juli is Pulp vervolgens headliner van het Wireless festival in het Londense Hyde Park. En daar blijft het hopelijk niet bij. Hup, ook naar Nederland s.v.p.!

Pulp weer bij elkaar voor (festival)optredens in 2011

Pulp

Pulp treedt kortom voor het eerst sinds 1996 in de oerbezetting op, met naast Jarvis Cocker ook Nick Banks, Candida Doyle, Steve Mackey, Russell Senior en Mark Webber. Deze band maakte sinds begin jaren tachtig al platen, totdat in de jaren negentig de doorbraak kwam met de albums His ‘n Hers (’92) en vooral tijdsschets Different Class (’95, met grootste hit Common People). Tegen de release van het moeilijker en somberder This Is Hardcore (’98) was de roem van Pulp op het hoogtepunt.

De laatste keer dat Pulp in Nederland was te zien, was in 2001 op Lowlands, rond de release van zwanenzang We Love Life. Jarvis Cocker trad sindsdien met zijn soloplaten onder de arm enkele keren op in Paradiso voor een nogal select publiek. Hoe zou het inmiddels nog met de belangstelling voor Pulp in Nederland gesteld zijn? In Engeland worden de aankomende shows vast groots, en het kan bijna niet anders of een headliner-spot op Glastonbury 2011 zit er ook in.

Op de nieuwe website Pulp People worden de vragen rond de reünie alvast vertrouwd ironisch en met zelfspot opgeworpen: “Is this legal?” “Is this an accident waiting to happen?” “Is this really necessary?” “Is this to good to be true?” “Is this a collective mid-life crisis?”

Het antwoord op dit alles is slechts een volmondig ‘ja.’ Pulp was en is fantastisch.

Ohjee, we kunnen de media niet weergeven.

{"url":" http:\/\/www.youtube.com\/watch?v=JXbLyi5wgeg&ob=av2e"}