Sharon Van Etten - Taking Chances, van nieuw album Are We There + in juni naar Bitterzoet Amsterdam

nieuws | zo. 25 februari 1 | barry

Met een show op 25 mei in Brussel leek het even Le Guess Who? May Day te worden voor Sharon Van Etten, maar dat festival is inmiddels natuurlijk ruimschoots gevuld. Die Nederlandse show is er nu in elk geval, en wel op dinsdag 3 juni in Bitterzoet Amsterdam met Lyla Foy als voorprogramma. Dat met nieuw album Are We There op zak, dat de maand ervoor moet verschijnen: een 'break-up record with grooves', zoals hij al genoemd werd.

Sharon Van Etten - Taking Chances, van nieuw album Are We There + in juni naar Bitterzoet Amsterdam

Kaartverkoop voor de show start op donderdag 27 februari; tickets gaan de deur uit voor 12,50 euro incl. daglidmaatschap. Kijk hieronder de albumtrailer voor Are We There?.

Update: inmiddels is op de site van label JagJaguwar ook het eerste nummer van de plaat verschenen: Taking Chances, met wat voller bandgeluid, drumcomputer en de heerlijke galmende zang die weer vol treurnis lijkt te zitten van Van Etten. Zoals het label de plaat beschrijft: "a self-produced album of exceptional intimacy, sublime generosity, and immense breadth". Luister hieronder naar dat weer verschrikkelijk mooie eerste nummer.

Are We There:

1. Afraid of Nothing
2. Taking Chances
3. Your Love is Killing Me
4. Our Love
5. Tarifa
6. I Love You But I'm Lost
7. You Know Me Well
8. Break Me
9. Nothing Will Change
10. I Know
11. Every Time the Sun Comes Up