Radiohead geeft in mei twee concerten in Heineken Music Hall

nieuws | ma. 14 maart 2016 | joris

Kijk aan: de eind januari aangekondigde show op festival Primavera Sound in Barcelona wordt toch niet het eerste Radiohead-optreden in jaren. En dat leek al sterk. De band gaat in mei warming up gigs spelen in Europese hoofdsteden, en Amsterdam wordt niet overgeslagen. Radiohead speelt op vrijdag 20 mei en zaterdag 21 mei in de Heineken Music Hall, heeft 3FM bevestigd.

Radiohead geeft in mei twee concerten in Heineken Music Hall

De voorverkoop voor het concert is al aangekondigd op de HMH-site - op het moment van schrijven mist de datum nog - en begint vrijdag 18 maart om 10.00 uur via Ticketmaster. Kaarten kosten 65 euro exclusief servicekosten: maximaal twee tickets per persoon, die op naam worden verkocht.

Helemaal verrassend was deze aankondiging overigens al niet meer: van het weekend lekten al twee concertdata in Parijs (23 + 24 mei). Update 16.00 uur: check nu het hele tourschema.

Intussen is het nog steeds wachten op dat negende Radiohead-album, alweer ruim vijf jaar na The King Of Limbs uit 2011. Begin december speelde Thom Yorke twee nieuwe nummers solo in Parijs - waaronder het wel heel fraaie Silent Spring -, waarna de band op Eerste Kerstdag opeens het nummer Spectre cadeau deed, een schijnbaar afgekeurde song die de band opnam voor de gelijknamige James Bond-film.