Primavera Sound komt met eerste lichting namen

nieuws | do. 21 oktober 2010 | bas

Het Spaanse Primavera Sound Festival heeft deze week de eerste lichting namen naar buiten gebracht. Het festival dat eind mei gehouden wordt in Barcelona heeft al jaren een van de meest interessante line-ups op het Europese vasteland, niet in de laatste plaats vanwege haar banden met de mensen van All Tomorrow's Parties. Op de vorige editie speelden onder andere Wilco, Pixies, Pavement, Fuck Buttons, Broken Social Scene, Beach House, HEALTH en Yeasayer. Caramba! Maar dat was toen, voor 2011 staan op het voorlopige affiche: Ariel Pink's Haunted Graffiti, Blank Dogs, Broadcast, Comet Gain, Dan Melchior und Das Menace, The Fiery Furnaces, Half Japanese, Papas Fritas, Sonny & The Sunsets, Triángulo De Amor Bizarro.

Het festival vindt dit jaar plaats van 25 tot en met 29 mei, op twee locaties. Van 26 tot en met 28 mei in het Parc del Fòrum te Barcelona. En als een voor- en naprogramma beklimt het festival de beroemde (Olympische) berg Montjuïc, dan verkast men namelijk naar Poble, Espanol (25 en 29 mei). Hoe dit qua programmering vorm krijgt, zal in de komende weken ongetwijfeld duidelijk worden.

De eerste 1000 kaarten (á 99,- EU) zijn inmiddels (uit)verkocht, de volgende 1000 gaan aanstaande woensdag (27 oktober) in de verkoop. Dan kosten kaarten 115,- EU. Het festival kan ongeveer 60.000 bezoekers kwijt, dus wees gerust als je nu nog geen kaarten weet te bemachtigen.

Dit najaar nog naar Barcelona of Madrid? Doen, want van 24 tot en met 28 november is er het indoor-dubbel-festival Primavera Club met onder andere Teenage Fanclub, Holy Fuck, Zola Jesus, Wavves, Lou Barlow, Tweak Bird en Tamaryn.