Première: Vikings in Tibet - Löwenweise

luister | ma. 4 januari 2016 |

In april vorig jaar ging single White Room van Vikings in Tibet al bij ons in première. Nu, een ruim half jaar later, brengen de Groningers nieuwe single Löwenweise uit. Met naast dit nieuwe nummer ook een nieuwe toetsenist in de bezetting, is de band volgende week liefst zes keer te bewonderen op Eurosonic/Noorderslag, in hun thuisstad.

Première: Vikings in Tibet - Löwenweise

Artwork: Ricardo Gómez Wildeman

De single werd opgenomen in de catacomben van het voormalig biologisch centrum in Haren, De Biotoop, met hulp van producers Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Matthijs Herder. De creatieve broedplaats vormt niet enkel voor de Vikingen een thuishaven, maar ook voor de kunstenaars die verantwoordelijk zijn voor hun artwork en videoclips.

Waar het uitgestrekte White Room ons deed kennismaken met de ingetogen kant van de band, durft het vijftal in Löwenweise een wat brutaler, ritmischer en compacter geluid te laten horen, met rollende coupletten, spannende ritmewisselingen en sprankelende synths.

Het maakt Löwenweise tot een zeer dynamische single waarin lege, galmende coupletten en gelaagde, meer epische stukken elkaar sterk afwisselen. Een single die ons doet verheugen op de in het najaar van 2016 te verschijnen plaat.

Vikings in Tibet zijn te zien op Eurosonic/Noorderslag:
Woensdag 18:00 uur, Jack Daniel's Barn
Donderdag 21:30 uur, Troubadour
Vrijdag 17:00 uur, The Crown
Vrijdag 22:45 uur, Warhol
Zaterdag 13:30 uur, Café Peter Pan
Zaterdag 15:50 uur, Platosonic