Première: Sväva - Ocean Child

luister | di. 15 december 2015 | joris

Friese dreampopband Sväva heeft na de EP We Have Just The Life We Want nu eindelijk een heel album opgenomen, dat in april 2016 verschijnt. Maar eerst is hier een nieuw nummer dat niet op de plaat komt te staan: Ocean Child, opgenomen in de voormalige gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden. Of de omgeving van invloed was? Er is in ieder geval meer duister en venijn in de muziek van Sväva geslopen.

Première: Sväva - Ocean Child

Ocean Child laat namelijk een wat steviger, iets bombastischer geluid horen vergeleken met het oudere Sväva-werk, inclusief een enkele venijnig krassende gitaarpartij. Ook opvallend: het gerammel en getik aan het begin van het liedje is eigenlijk gedrum op de tralies en deuren van de gevangeniscellen. Zo hoor je de Blokhuispoort kortom terug in de muziek.

De opnames van Ocean Child spelen tevens een belangrijke rol in de nieuwe documentaire Hjir (Fries voor hier), waarin drie van oorsprong Friese acts worden gevolgd terwijl zij muziek opnemen op een bijzondere plek. Naast Sväva zijn The Black Atlantic en The Future's Dust in de docu te zien, aan het werk in een landhuis en een klooster; check hieronder een teaser.

Het debuutalbum van Sväva is al te pre-orderen via Bandcamp.