Première: Man From The South - Before The Flood, van het nieuwe album Paeonia

luister | ma. 3 november 2014 | joris

In de nazomer van 2012 verrastte de Eindhovense songschrijver Paul van Hulten (Woody & Paul) onder zijn nieuwe solo-alter ego Man From The South met een prachtig, sober folkalbum genaamd Koblenz. En dan te bedenken dat zijn stemmige, verhalende liedjes bijna nooit waren uitgebracht... Dit met lovende kritieken onthaalde debuut krijgt begin december een vervolg in de vorm van tweede plaat Paeonia, waarvan het verfijnde openingsliedje Before The Flood vandaag zijn premiere beleeft op Kicking the Habit. De kalme schoonheid is gebleven, al valt direct een rijkeren voller geluid op, dankzij de aanvullende partijen van gitarist Chris Draaijer en het gebruik van een basgitaar.

Première: Man From The South - Before The Flood, van het nieuwe album Paeonia

Verder moeten we ons erg vergissen, of Van Hulten is hier nog net iets mooier gaan zingen dan twee jaar geleden. Intussen is al te verklappen dat Paeonia wederom veel fraaie, door Bob Dylan, Townes van Zandt en Bonnie 'Prince' Billy beïnvloedde liedjes bevat, met uitgebreidere, maar wel subtiele arrangementen en een enkele steviger uitspatting met volledige band. De liedjes zijn intussen minder verhalend, maar persoonlijker van aard geworden, na een wat moeilijker periode voor Van Hulten.

Paeonia komt uit op 5 december, waarna Man From The South op 6 december een releaseshow geeft in de Kapel in thuisstad Eindhoven. Beluister Before The Flood via onderstaande video annex live-registratie: