Nieuw project Nils Frahm: Nonkeen - Chasing God Through Palmyra

luister | do. 10 december 2015 | joris

Duitse componist en alleskunner Nils Frahm is naar buiten getreden met een nieuw project: Nonkeen. In de eerste track Chasing God Through Palmyra - een verwijzing naar de door IS ingenomen Syrische stad - hoef je geen rustiek pianospel van Frahm te verwachten. Wel een nachtelijke, stuwende elektronicatrack waarin het onheil voortdurend op de loer ligt.

Nieuw project Nils Frahm: Nonkeen - Chasing God Through Palmyra

Frahm richtte Nonkeen op met zijn jeugdvrienden Frederic Gmeiner en Sebastian Singwald, die hij al sinds de jaren negentig kent van de middelbare school. Al jaren experimenteerde het trio volop met samples en taperecorders, is er nu eindelijk een album getiteld The Gamble klaar, dat op 5 februari verschijnt via R & S Records.

De video bij Chasing God Through Palmyra werd gemaakt in samenwerking met de modelspoorbaanfans van de Railway Club in Berlijn. "It portrays the close friendship between a man and a machine bonded by their escape fantasies as they circle together on an endless loop along the tracks of life inside a repetitive and psychedelic world."

Nonkeen zal in april 2016 twee keer optreden in Nederland, op dinsdag 19 april in Paradiso Noord in Amsterdam en op donderdag 21 april in Doornroosje te Nijmegen.