Let's Eat Grandma - Deep Six Textbook

luister | za. 13 februari 2016 | joris

Het is niet raar dat tal van Britse blogs deze dagen uitzinnig posten over Let's Eat Grandma: een opvallend jong duo bestaande uit Rosa (16) en Jenny (17) uit het Engelse Norwich. De bandnaam alleen al valt op, en hun officiële debuutsingle Deep Six Textbook intrigeert direct tot op het bot, ergens tussen duistere dreampop met galmende mokerdrums en de latere muziek van CocoRosie in.

Let's Eat Grandma - Deep Six Textbook

Speelse handclaps aan het begin zorgen echter meteen voor wat meer lucht in dit onweerstaanbaar mysterieuze stukje schoonheid, afgemaakt met subtiele belletjes aan het slot, heerlijk licht over de zwaardere orgelklanken. Die CocoRosie-vergelijking? Daarvoor hoef je alleen maar de (vanzelfsprekend) meisjesachtige stemmen van Rosa en Jenny te horen, die verdraaid veel op elkaar lijken. Zusjes zijn dit echter niet, wel beste vriendinnen sinds hun kleutertijd.

In alle opzichten bijzonder dus, deze eerste release. In de bijbehorende video zie je Rosa en Jenny in een merkwaardige ovalen ruimte, op het strand en onder water. Láng onder water. Let's Eat Grandma getekend bij het label Transgressive, dat als eerste deze debuutsingle uitbrengt. Vanaf maart volgen er meer optredens, eerst in Engeland.