LCD Soundsystem - Christmas Will Break Your Heart

luister | vr. 25 december 2015 | joris

Het grootste nieuws: alweer zes jaar na het afscheid zou LCD Soundsystem in 2016 weer bij elkaar komen voor een festivaltour. Consequence of Sound weet al zeker dat festival Coachella in april het startpunt wordt. En dan is hier vanuit het niets een hagelnieuw kerstliedje van de band, Christmas Will Break Your Heart. Niet dansbaar, maar wel melancholisch en groots à la New York, I Love You But Your Bringing Me Down.

LCD Soundsystem - Christmas Will Break Your Heart

Deze maand hadden de bandleden schijnbaar eindelijk tijd om bij elkaar te komen om het nummer op te nemen, schrijft frontman James Murphy in een briefje. "ik neurie het al acht jaar." Gitarist Al Doyle tourde even niet met Hot Chip, Nancy Whang was ook net even thuis, en zo geschiedde.

Alsof het niks is inderdaad, maar wát een fantastisch nummer. Na de ingetogen start trekken de band en een groep strijkers alles uit de kast voor een zalig wanhopig geschreeuwde anti-kerstclimax, perfect voor eenzame zielen tijdens de feestdagen. "Christmas will crush your soul, like that laidback rock 'n' roll.'

Het is van harte te hopen dat dit liedje stiekem toch een eerste signaal vanuit de band mag zijn voor een terugkeer. Ook al is een reünie zes jaar na een break-up alweer vrij snel, een van 's werelds beste livebands van het vorige decennium zien we graag terug op de podia, al dan niet met meer nieuw werk.