Kevin Morby - I Have Been To The Mountain, van nieuw album Singing Saw

luister | di. 9 februari 2016 | joris

Kevin Morby (ex-Woods, The Babies) heeft voor zijn nieuwe, derde soloalbum Singing Saw schijnbaar zijn muzikale ambities opgeschaald. De eerste voorbode van deze plaat heet I Have Been To The Mountain en is hiervan alvast een bevestiging: het van zichzelf al sterke liedje is rijkelijk gearrangeerd en bevat meer details dan het meeste werk op zijn vorige album Still Life.

Kevin Morby - I Have Been To The Mountain, van nieuw album Singing Saw

We horen namelijk extra percussie naast de licht groovende drums, soulvolle dameskoortjes, strijkers en zelfs mariachi-achtige blazers in I Have Been To The Mountain. Intussen misstaat het reverb-effect op Morby's stem zeker niet en verstoort een licht freaky gitaarsolo op een prettige manier de verzorgde schoonheid. Het scherpe randje is kortom gebleven. Dat het grootste deel van Singing Saw op piano is geschreven, hoor je hier niet direct aan af, al is het instrument wel aanwezig.

Singing Saw komt op 15 april uit via label Dead Oceans. Kevin Morby geeft op 8 mei een optreden in Bitterzoet, Amsterdam (kaartverkoop via Paradiso).