Kevin Morby - Dorothy

video | vr. 25 maart 2016 | joris

Je kunt het maar alvast weten: Kevin Morby (ooit Woods, The Babies) overtreft zichzelf op zijn imponerende nieuwe plaat Singing Saw, en de prachtige up tempo single Dorothy is daar het volgende, heerlijk gearrangeerde bewijs van. Sterker nog: het is een van de fijnste liedjes die je deze lente zult horen.

Alsof Bob Dylan zonnige, vreugdevolle westcoast-powerpop is gaan spelen, zo zou je Dorothy kunnen omschrijven, terwijl er alle ruimte is voor koortjes plus accenten van piano, trompet en een diep in distortion gedoopte basgitaar voor het scherpe randje. Veel ingrediënten dus die een mooi tegenwicht bieden aan de wat monotone stem van Morby, al is dat geen klacht: die is hier perfect op zijn plaats.

De bijbehorende video is ook al een plezier om naar te kijken, vol met lange, ononderbroken shots en Morby die gewapend met gitaar op pad gaat, geholpen door zijn muzikanten.

Singing Saw komt uit op 15 april via Dead Oceans. Eerder verscheen de al even sterke single I Have Been To The Mountain. Op 8 mei geeft Kevin Morby een optreden in Paradiso-Noord/Tolhuistuin in Amsterdam.