KEN Mode - Absolutely Not

video | vr. 5 februari 2016 | admin

Omdat het wel een keer klaar is met al die brave synthesizerbandjes en dat hippe gitaargeneuzel: nieuwe (split)single Absolutely Not van het Canadese KEN Mode veegt ongemeen intens de vloer aan met alles en iedereen. Luisteren, want noiserock is nooit uit de mode.

KEN Mode - Absolutely Not

Vorig jaar besteedden we kort aandacht aan de band. KEN Mode zit qua geluid een beetje tussen Unsane, Melvins en Jesus Lizard in. Voor de jongere generatie: dat zijn bands die het pad baanden voor bijvoorbeeld METZ. En dus ook voor KEN Mode.

Absolutely Not staat op een binnenkort te verschijnen splitsingle met The Atlas Moth. De vorig jaar verschenen plaat Success werd opgenomen door Steve Albini. Dat is geen garantie voor een goede plaat - of succes -, maar het klinkt in dit geval uitstekend.

Want KEN Mode maakt muziek voor echte Mannen en echte Vrouwen. Muziek met ballen. Muziek met tieten. Muziek voor mensen die een concertzaal in durven zonder oordoppen en niet bang zijn om blauwe plekken op te lopen. Muziek waarvan Kanye West gaat huilen, zo goed. Met een geluid van nu en de kwaliteit van vroeger.

Je snapt het.