Discohen - I Was Made For Loving You (KISS-cover)

video | do. 11 februari 2016 | joris

Hoe een nogal melig idee tot een verrassend tof eindresultaat kan leiden... 'Wat als we nu eens discoklassiekers gaan bewerken tot warme Leonard Cohen-uitvoeringen?' dachten producer Pim van de Werken (o.a. Broeder Dieleman) en zanger Teije Venema (The Virgin Army) vorig jaar. DISCOHEN was geboren, en hier is net op tijd voor Valentijnsdag een sexy single met video: I Was Made For Loving You.

Discohen - I Was Made For Loving You (KISS-cover)

Inderdaad, een cover van de allergrootste hit van KISS, waarin Venema met zijn roestbruin klinkende Cohen-imitatie zonder veel problemen die good old Soundmixshow zou kunnen winnen. Vrouwelijke vocalen in het refrein en een warme productie maken deze versie helemaal af. Een beetje als Nouvelle Vague wel, die band die - uiteindelijk tot vervelens toe - postpunk- en new wave-klassiekers in een zwoel latinjasje hees, maar dan anders.

En wat past er nu beter bij deze muziek dan beelden uit erotische films uit de jaren zestig? Precies. Redelijk safe for work trouwens. Want uit de jaren zestig.

Het DISCOHEN-album is Popular Positions gedoopt en komt uit op 20 mei, wat op 28 mei wordt gevierd met een releaseparty in Kytopia, in de oude Tivoli-zaal aan de Utrechtse Oudegracht. Rond die tijd volgen er vast meer optredens: enkele Britse media waren al erg enthousiast over het optreden van de zevenkoppige (!) band op Le Mini Who? afgelopen jaar.