Desert Mountain Tribe - Runway

luister | vr. 11 december 2015 | joris

De officiële playlist van het Groningse festival Eurosonic doorploegen staat anno 2015 gelijk aan zwemmen in een wazige poel van inwisselbare zangeressen, vlakke niks-aan-de-hand 3FM-pop en not worthy James Blake/The xx-copycats. Rock 'n' roll met attitude is er zeldzaam, tot je plots opveert bij het horen van Londense psychrockband Desert Mountain Tribe. Hun stevig doorstomende nieuwste single heet Runway, van een komend jaar te verschijnen debuutplaat.

Desert Mountain Tribe - Runway

Behalve dat dit trio al een handjevol sterke psychedelische rocksongs op zak heeft, helpen ook bakken attitude Desert Mountain Tribe goed vooruit. Niet voor niets zijn The Black Angels van grote invloed op dit trio. Verder beschikt zanger met goeie naam Jonty Balls over een goeie Liam Gallagher-achtige sneer in zijn stem die wel oprecht pislink klinkt, in tegenstelling tot die Australische broekies DMA's bijvoorbeeld.

En natuurlijk is een plus ook dat een van de bandleden op bovenstaande foto een shirt van het Eindhovense Radar Men From The Moon draagt. Naast Balls zijn de bassist en drummer broers: Phillip en Felix Jahn heten ze.

Check Runway via bovenstaande Soundcloud of de nieuwe video. Ook de eerste, naamloze EP is de moeite van het checken meer dan waard, vooral dankzij de felle songs Take A Ride en Coming Down. Je zult ze hooguit niet de originaliteitsprijs geven voor muziek of songtitels.

Desert Mountain Tribe was eerder dit jaar al eens te zien in de Rotterdamse WORM en op festival Eindhoven Psych Lab. Ergens van 13 t/m 15 januari 2016 kun je Desert Mountain Tribe zien op Eurosonic in Groningen, waarvoor nog kaarten beschikbaar zijn.