Damon Albarn, Son Lux, Mogwai met speciale projecten op Holland Festival

nieuws | di. 9 februari 2016 | joris

Podiumkunstenfestival Holland Festival in Amsterdam smeert zich over bijna de gehele maand juni uit en heeft dit jaar wel enkele zeer bijzondere muzikale projecten op het programma staan. Wat te denken van Damon Albarn (Blur, Gorillaz) die zal optreden met het Syrian National Orchestra for Arabic Music? Of Mogwai die live de soundtrack Atomic bij een documentaire over de atoombom op Hiroshima speelt?

Damon Albarn, Son Lux, Mogwai met speciale projecten op Holland Festival

Albarn was zes jaar geleden al zo gecharmeerd van het Syrian National Orchestra for Arabic Music uit Damascus dat hij het gezelschap vroeg om mee te spelen op het Gorillaz-album Plastic Beach, onder meer in de track White Flag. Tijdens de Gorillaz-tournee die hierop volgde reisde het orkest ook mee. En nu komt er dus een tour waarbij het orkest een hoofdrol speelt, met hulp van Albarn. In het kader van het Holland Festival vindt hun concert op woensdag 22 juni plaats in Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop is meteen gestart en gaat direct snel. Dat Holland Festival dit concert presenteert onder de noemer 'African Express', zien we maar even door de vingers.

Op papier ook speciaal: het Schotse Mogwai dat op zaterdag 11 juni live de muziek speelt bij de Hiroshima-documentaire Atomic - Living in Dread and Promise. in het Muziekgebouw aan 't IJ. Voorproefjes van die soundtrack hoor je hier (info en tickets). Ook aanwezig is Son Lux, dat op 16 en 17 juni zal optreden samen met het Koninklijk Concertgebouworkest, uiteraard in het Concertgebouw (info en tickets).

Inderdaad, u heeft in juni spontaan nog veel meer te doen dan het bezoeken van Primavera Sound, Pinkpop, Best Kept Secret of Down The Rabbit Hole. Het Holland Festival voltrekt zich van 4 tot en met 26 juni door heel Amsterdam. Klik hier voor het volledige programma.

Gorillaz en Syrische muzikanten op Roskilde 2010: White Flag