Coming up: Gone Bald - Waiting It Out

luister | ma. 18 oktober 2010 | peter

Gone Bald is al heel lang een vaste waarde binnen de Hollandse noisescene. De band werd opgericht in 1994 en ondergetekende is fan. 'Compromisloos' zou een woord kunnen zijn wat voor gitarist Razorblade Jr's gitaargeluid is uitgevonden, net als 'onderschat' dat zou kunnen zijn voor zijn gitaarspel. Toegankelijk kun je Gone Bald niet echt noemen maar de undergroundkenners onder ons zullen beamen dat Gone Bald tot het beste behoort van de vaderlandse rockscene.

Na het vertrek van de ritmesectie in 2007 leek het er even op dat het einde daar was voor de band maar niets blijkt minder waar. Gone Bald kende in het verleden al heel veel bandwisselingen en ook nu overleefde ze dus weer. 'Waiting In Out' is opgenomen als duo en getuige onderstaande opname heeft dat geen enkel gevolg voor hun overtuigingskracht. Ik moet nog even wennen aan het basloze geluid maar dat het goed is, is al wel duidelijk.

Misschien is anno 2010 de tijd eindelijk rijp voor Gone Bald. Gezien het succes van bands als Wavves en No Age zou het maar zo eens kunnen zijn..

(download Christmas Song)

Gone Bald presenteert 'Waiting It Out' op 23 oktober in Volta te Amsterdam. Naast Gone Bald spelen ook Katadreuffe en Peach Pit. 

Gone Bald op Myspace

Coming up: Gone Bald - Waiting It Out

Gone Bald een paar jaar geleden (Foto: Narrominded)