Car Seat Headrest - Drunk Drivers/Killer Whales

luister | do. 24 maart 2016 | peter

Car Seat Headrest dook voor het eerst een studio in, en dat is te horen op zijn nieuwe track Drunk Drivers/Killer Whales. Het is net ietsje minder lo-fi, net wat gepolijster, zonder dat Car Seat Headrest zijn eigenheid verliest.

Car Seat Headrest - Drunk Drivers/Killer Whales

Opnieuw toont Will Toledo zijn voorliefde lange liedjes, ruim 6 minuten trekt hij uit voor Drunk Drivers/Killer Whales. Zorgvuldig bouwt hij de track op via ingetogen gezongen coupletten – waarin hij in zijn zang soms aan Beck doet denken – tot een meerstemmig gezongen refrein dat associaties met Weezer oproept.

Drunk Drivers/Killer Whales is na het felle Vincent de tweede track van zijn op 20 mei te verschijnen album Teens Of Denial. Sleuteltrack op dat album, zo is te lezen op zijn Bandcamp-pagina, is het meer dan 11 minuten durende nummer The Ballad of the Costa Concordia – met meer muzikale ideeën dan de meeste volledige albums. We zijn benieuwd.

Car Seat Headrest speelt op zaterdag 28 mei in Paradiso te Amsterdam (London Calling-editie met ook Royal Headache, Dilly Dally) en eind juni op Down The Rabbit Hole in Beuningen.