Canshaker Pi - Boomslang EP

luister | di. 16 februari 2016 | joris

Sinds shaggy, Pavement-achtige single Looking For Love On Ibiza heeft Canshaker Pi al onze absolute aandacht en gelukkig gaat de Amsterdamse band hartstikke goed. Rond de jaarwisseling kwamen ze met meer losse liedjes, die nu zijn gebundeld tot een verslavend en scherp EP'tje: Boomslang.

Canshaker Pi - Boomslang EP

De betere omschrijving voor de gruizige liedjes van Canshaker Pi? Alsof Stephen Malkmus is gaan zingen bij Dinosaur Jr., zoiets. Liefdesliedje Shanique is de opener en meteen de beste meeschreeuwer van Boomslang, met een lekker explosief refrein. Het liedje Christmas kun je gelukkig ook jaarrond draaien en van wat grunge-invloeden is de band ook niet vies, zoals je hoort in het pislinke Bruises On This Tortured Mind of Might.

De Boomslang-EP is alvast streambaar via Spotify en vast ook wel te koop via de band. Weet intussen dat Canshaker Pi onlangs in EKKO Engelse bands Hooton Tennis Club en Oscar naar huis speelde. Dus ga ze zien als ze in je buurt zijn, al dan niet als support voor Bombay of Mozes and the Firstborn.

05/3: Where The Wild Things Are, Zeewolde
10/3: Stroomhuis, Eindhoven
17/3: Patronaat, Haarlem
18/3: Asteriks, Leeuwarden
19/3: Metropool, Hengelo