All The Real Girls - Elk City

luister | ma. 14 maart 2016 | joris

Je kunt bij het horen van All The Real Girls uit Seattle niet om de vergelijking heen: songschrijver en zanger Peter Donovan klinkt griezelig veel als een jonge Conor Oberst (Bright Eyes). En ook muzikaal en tekstueel gezien heeft dit nieuwe, licht theatrale popliedje Elk City het nodige weg van het uitbundiger Bright Eyes ten tijde van Lifted... (2002).

All The Real Girls - Elk City

Maar dan wel op een opbeurender toon dan gewoonlijk bij Bright Eyes, terwijl de muziek dankzij een in totaal negenkoppige band net zo goed speels als uitgebreid gearrangeerd klinkt. Met andere woorden: wat een heerlijk liedje, zoals Oberst 'm zelf al jaren niet meer gemaakt heeft.

Donovan verzamelde voor zijn band trouwens ervaren muzikanten om zich heen, onder wie Jason McGerr (Death Cab For Cutie) en Jim Roth (Built to Spill). Elk City werd opgenomen met producer John Goodmanson, die in het verleden werkte met Sleater-Kinney en Nada Surf.

Elk City is het titelnummer van het komende album dat All The Real Girls in juni uitbrengt. Voor de twaalf liedjes liet Donovan zich naar eigen zeggen inspireren door de wilde verhalen van een 70-jarige vrouw, met wie hij tijdens een avondje drinken aan de praat raakte. Verhalen die hij te boeiend vond om maar niets mee te doen.

Het gelijknamige album Elk City van All The Real Girls komt uit op 17 juni.