Adam & The Relevants - Gallivanting

luister | di. 9 februari 2016 | joris

In 2013 kwam springerige Britrockband Adam & The Relevants de Nederlandse bandjesscene binnenstormen met single Live Forever, een puike EP en een flinke Popronde-tour. En daarna.... bleef het lang stil. Enkele jaren is er gewerkt aan een hele plaat, en die komt nu op 11 maart uit. Nieuwe single Gallivanting frist in 2,5 minuut je geheugen op waar deze band ook weer voor staat.

Adam & The Relevants - Gallivanting

Speelse, aanstekelijke Britpop-deuntjes met snerende zang die knipoogt naar Oasis dus, al zegt songschrijver Adam Quann ook bands als Weezer en Wavves tot zijn invloeden te rekenen. Waar Gallivanting in vredesnaam over gaat? Over een uit de hand gelopen feestje op de maandagavond.

Het debuutalbum van Adam & The Relevants werd in meerdere sessies opgenomen met hulp van de Engelse producer Xavier Stephenson, die eerder onder meer werkte met The Joy Formidable en Carl Barat. Na de release op 11 maart is er op 12 maart een releasefeestje in de Utrechtse EKKO. En er staan meer optredens gepland, als support van Indian Askin:

24-03: Merleyn, Nijmegen
25-03: Vera, Groningen
31-03: Extase, Tilburg
01-04: Asteriks, Leeuwarden