luister

Baby In Vain - Martha's View

Het voorprogramma van The Kills op 1 mei in de Melkweg kan zomaar eens een groter spektakelstuk worden dan de hoofdact zelf. Waarom? Hoor zelf hoe furieus de drie Deense meiden van Baby In Vain uit Kopenhagen te keer gaat in dit ziedende stuk noiserock genaamd Martha's View.

luister

Car Seat Headrest - Fill In The Blank

"What's up guys, you're now listening to Car Seat Headrest!" De opener van dat eerste echte nieuwe studio-album Teens Of Denial om precies te zijn. Gejaagde drums en vinnige gitaarriffs zitten de boze zang van Will Toledo dik vier minuten lang stevig op de hielen, in deze knaller van een powerpopsong Fill In The Blank.

foto

Motel Mozaique 2016 in foto's

Motel Mozaique 2016 in foto's

Mauro Pawlowski. Foto: Hanneke Goldsteen

Maar natuurlijk gebeurde er op Motel Mozaique in Rotterdam nog meer dan je in ons verslag terug kon lezen. Spinvis & Mauro Pawlowski en hun evenbeelden op een podium bijvoorbeeld, die het publiek aan het koprollen kregen. Of de naakte ballonnenman cq. Franse performancekunstenaar Gaëtan Rusquet, die naakt zijn zelfgebouwde cocon van ballonnen te lijf ging met zijn... Nu ja, zie foto's van Hanneke Goldsteen, ook met o.a. Protomartyr, Meatbodies en The Go! Team.

concertverslag

Rauwdouwers Meatbodies en Protomartyr heersen op Motel Mozaïque

Rauwdouwers Meatbodies en Protomartyr heersen op Motel Mozaïque

Protomartyr. Foto: Hanneke Goldsteen

Rotterdam is natuurlijk altijd al fijn, maar nog net wat fijner als festival Motel Mozaïque bezit neemt van de stad. Met dit jaar een nog verder verbreed muziekprogramma dan afgelopen jaren, vol enkele aanstormende talenten, op KtH reeds geliefde artiesten (Damien Jurado, Protomartyr, Meatbodies) en bijzondere projecten (Spinvis & Mauro Pawlowski, Maarten Vos & Gregory Frateur). Wie en wat zagen wij zoal, naast de ‘naakte man met de ballonnen’?

luister

PJ Harvey - The Orange Monkey

PJ Harvey en haar bandleden blijven omgevingen verkennen in de muziek op nieuw album The Hope Six Demolition Project, ook in het op zware percussie en samenzang leunende The Orange Monkey. Opnieuw een liedje dat ietwat fragmentarisch aandoet, dus is het vooral de vraag hoe The Orange Monkey zich situeert binnen het volledige (reis)verhaal dat Harvey op haar nieuwe plaat wil vertellen.

luister

Mutual Benefit - Lost Dreamers + Not For Nothing

Mutual Benefit is het muzikale alter ego van Jordan Lee uit Brooklyn, waarmee hij allang veel verder gaat dan indiefolk alleen. Daar kan zijn nieuwe album Skip A Sinking Stone zomaar eens het volgende voorbeeld van worden, getuige het voelbaar liefdevol gearrangeerde Lost Dreamers en eerder voorproefje Not For Nothing.

luister

Minor Victories - Folk Arp

Minor Victories, de supergroep met leden van Slowdive, Mogwai en Editors die begin dit jaar plots opdook, laat na de gejaagde postpunk van A Hundred Ropes een heel andere, zachtere kant van zichzelf horen in het bijna lieflijke Folk Arp. Typisch zo'n traag, uitgesponnen liedje waarin alleen al de stem van Rachel Goswell je een stukje optilt, en anders wel de herfstige strijkers.

nieuws

Nieuw Swans-album The Glowing Man uit in juni

Nieuw Swans-album The Glowing Man uit in juni

Foto: Hanneke Goldsteen

Het machtige doom- & noisecollectief Swans heeft een nieuw album af, het láátste in de huidige bandbezetting, aldus leider Michael Gira. The Glowing Man heet het nieuwe, acht stukken tellende werk, dat half juni zal verschijnen via Gira's eigen label Young God.

luister

King Gizzard And The Lizard Wizard - People-Vultures

Nooit verlegen om rare streken, komt King Gizzard And The Lizard Wizard op 29 april met een oneindig album; Nonagon Infinity. De laatste noot van het laatste nummer op de plaat gaat direct over in de eerste toon van het eerste liedje. Daartussen is ook deze exact vijf minuten klokkende track te horen: People-Vultures.