luister

The Habit Has Been Kicked

Het is bijna niet te geloven dat ik dit echt opschrijf, maar toch is het zo: na vijfenhalf jaar stopt Kicking the Habit.

luister

The Invisible - So Well (ft. Jessie Ware)

De Britse Dave Okumu is de afgelopen jaren druk bezig geweest met het produceren van muziek van onder andere Rosie Lowe, Anna Calvi en Kwabs. Gelukkig heeft de Londenaar ook tijd vrijgemaakt om met zijn band The Invisible een nieuwe plaat op te nemen. In juni verschijnt eindelijk de opvolger van het intrigerende Rispah uit 2012. Nieuwe single So Well, waarop Jessie Ware meezingt, klinkt alvast veelbelovend.

recensie, aaa-list

Deakin - Sleep Cycle

Ben ik de moeite waard? Hebben ze mij wel nodig? Wat is mijn rol in het grote verhaal? Kan ik het wel? Ieder mens kampt op een wankele dag wel eens met zulke vragen. De façade van zelfvertrouwen valt als een kartonnen bord voor je ogen neer. De illusionaire vanzelfsprekendheid van je leven valt eventjes weg, waarna onzekerheid en zelftwijfel met je gedachten aan de haal gaan. Zeven jaar heeft Animal Collective-gitarist Josh ‘Deakin’ Dibb erover gedaan om dit soort vragen en emoties uit te diepen, te bestrijden en te verwerken. Een verwerking die resulteert in een even avontuurlijk als fraai soloalbum: Sleep Cycle.

luister

James Blake - Timeless

Een concert in Nederland voor de komende zomer is al aangekondigd – Lowlands – nu is er ook een nieuwe track van zijn komende album te luisteren. Als host bij BBC Radio 1 draaide James Blake nieuweling Timeless.

luister

Black Oak - The Grain

Dat de versmelting van folkbands The Black Atlantic en I Am Oak warme, sprankelende muziek kan opleveren, hoorden we al op de Gallop-EP. En ook het prachtig gezongen nieuwe nummer The Grain is daar een bewijs voor, te vinden op het Black Oak-debuut Equinox dat volgende maand verschijnt.

luister

Amber Arcades - Fading Lines

Annelotte de Graaf a.k.a. Amber Arcades speelt zich deze maanden knap in de kijker op de internationale blogs en speelde van de week nog een supportshow voor Nada Surf in Londen. Het net als eerder voorproefje Right Now dromerig sprankelende Fading Lines is het titelnummer van haar op 3 juni te verschijnen debuutalbum.

luister

Oscar - Good Things

Met zijn baritonstem en licht arty liedjes mag de Londense Oscar zich momenteel gerust een van de buitenbeentjes in de Engelse pop noemen. Een buitenbeentje dat al uitstekende singles als Daffodil Days, Beautiful Words en Stay uitbracht bovendien. In het iets melancholischer Good Things verbreedt hij zijn muzikale spectrum verder met voorzichtige reggae-invloeden.

luister

Metz + John 'The Swami' Reis - Caught Up

Verdomd, er is toch nog een Record Store Day-singletje tussen alle peperdure vinylreleases om in huis te halen: Canadese herrieschoppers METZ gingen de studio in met John 'The Swami' Reis (Drive Like Jehu, Rocket From The Crypt, The Hot Snakes) en met z'n vieren kwamen ze naar buiten met twee knallers. Caught Up is er eentje van, nu te streamen.