luister

Mutual Benefit - Lost Dreamers + Not For Nothing

Mutual Benefit is het muzikale alter ego van Jordan Lee uit Brooklyn, waarmee hij allang veel verder gaat dan indiefolk alleen. Daar kan zijn nieuwe album Skip A Sinking Stone zomaar eens het volgende voorbeeld van worden, getuige het voelbaar liefdevol gearrangeerde Lost Dreamers en eerder voorproefje Not For Nothing.

luister

Minor Victories - Folk Arp

Minor Victories, de supergroep met leden van Slowdive, Mogwai en Editors die begin dit jaar plots opdook, laat na de gejaagde postpunk van A Hundred Ropes een heel andere, zachtere kant van zichzelf horen in het bijna lieflijke Folk Arp. Typisch zo'n traag, uitgesponnen liedje waarin alleen al de stem van Rachel Goswell je een stukje optilt, en anders wel de herfstige strijkers.

luister

King Gizzard And The Lizard Wizard - People-Vultures

Nooit verlegen om rare streken, komt King Gizzard And The Lizard Wizard op 29 april met een oneindig album; Nonagon Infinity. De laatste noot van het laatste nummer op de plaat gaat direct over in de eerste toon van het eerste liedje. Daartussen is ook deze exact vijf minuten klokkende track te horen: People-Vultures.

video

DOOXS - Nude

Vrouwelijk electroduo DOOXS uit Rotterdam releaste zojuist een clip bij debuutsingle Nude. Zoals de titel al verraadt betreft het een video met jawel, veel naakt, maar dan wel op een sjieke en elegante manier. Trage, krachtige beelden waarbij de girlpower van het scherm spat, geregisseerd door Lex Vesseur.

luister

M83 - Go! (ft. Steve Vai)

Wie niet vies is van een vette hap kitchpop op z'n tijd, kan de borst nat maken voor het nieuwe M83-album Junk dat vrijdag verschijnt. Ook in Go! gooit Anthony Gonzalez alle eightiespop- en synthremmen los, met hulp van Franse zangeres Mai Lan en zelfs een dubbele gitaarsolo van Steve Vai.

video

Adult Jazz - Eggshell

Het is alweer even geleden dat het imponerende debuutalbum Gist Is van Adult Jazz verscheen. Wie dacht dat het Britse kwartet op die plaat al aardig de grenzen van het experiment opzocht, zal zich na het horen van nieuwe single Eggshell nog eens achter de oren krabben.

video

Suuns - Brainwash

Brainwash. Brainwash? De diepe bassen van deze nieuwe Suuns-track smelten je hersenen eerder, in een nummer waarin de Canadezen een rustiek gitaarnummertje mengen met verpletterende beats. Zoals alleen Suuns dat kan. En check de bijbehorende video dan: een stad in knappe 3D-animatie die je verder kunt verkennen in een gratis virtual reality app voor Android.

luister

Goat - I Sing In Silence

Precies op tijd voor een volgend Nederlands optreden - begin juni op Eindhoven Psych Lab - verschijnt er 27 mei een nieuwe 7"-single van Zweedse voodoo-psychrockers Goat: I Sing In Silence. Meer dan ooit laat de gemaskerde band Afropop-invloeden toe in dit verrassend opgetogen en ontspannen groovende liedje. Goat op zijn allerlichtst, kortom, met een belangrijke bijrol voor de dwarsfluit.

luister

Aaron - Easy

Met het zomerse weer van dit weekend heeft de Britse Aaron een perfect moment gekozen om haar nieuwe single Easy te lanceren. Het liedje is dankzij de echoënde gitaren en het walsende ritme de perfecte soundtrack voor de langer wordende avonden. "So many people telling me / I should be living easy", zingt Aaron dromerig.