luister

The Habit Has Been Kicked

Het is bijna niet te geloven dat ik dit echt opschrijf, maar toch is het zo: na vijfenhalf jaar stopt Kicking the Habit.

luister

The Invisible - So Well (ft. Jessie Ware)

De Britse Dave Okumu is de afgelopen jaren druk bezig geweest met het produceren van muziek van onder andere Rosie Lowe, Anna Calvi en Kwabs. Gelukkig heeft de Londenaar ook tijd vrijgemaakt om met zijn band The Invisible een nieuwe plaat op te nemen. In juni verschijnt eindelijk de opvolger van het intrigerende Rispah uit 2012. Nieuwe single So Well, waarop Jessie Ware meezingt, klinkt alvast veelbelovend.

luister

James Blake - Timeless

Een concert in Nederland voor de komende zomer is al aangekondigd – Lowlands – nu is er ook een nieuwe track van zijn komende album te luisteren. Als host bij BBC Radio 1 draaide James Blake nieuweling Timeless.

luister

Black Oak - The Grain

Dat de versmelting van folkbands The Black Atlantic en I Am Oak warme, sprankelende muziek kan opleveren, hoorden we al op de Gallop-EP. En ook het prachtig gezongen nieuwe nummer The Grain is daar een bewijs voor, te vinden op het Black Oak-debuut Equinox dat volgende maand verschijnt.

luister

Amber Arcades - Fading Lines

Annelotte de Graaf a.k.a. Amber Arcades speelt zich deze maanden knap in de kijker op de internationale blogs en speelde van de week nog een supportshow voor Nada Surf in Londen. Het net als eerder voorproefje Right Now dromerig sprankelende Fading Lines is het titelnummer van haar op 3 juni te verschijnen debuutalbum.

luister

Oscar - Good Things

Met zijn baritonstem en licht arty liedjes mag de Londense Oscar zich momenteel gerust een van de buitenbeentjes in de Engelse pop noemen. Een buitenbeentje dat al uitstekende singles als Daffodil Days, Beautiful Words en Stay uitbracht bovendien. In het iets melancholischer Good Things verbreedt hij zijn muzikale spectrum verder met voorzichtige reggae-invloeden.

luister

Metz + John 'The Swami' Reis - Caught Up

Verdomd, er is toch nog een Record Store Day-singletje tussen alle peperdure vinylreleases om in huis te halen: Canadese herrieschoppers METZ gingen de studio in met John 'The Swami' Reis (Drive Like Jehu, Rocket From The Crypt, The Hot Snakes) en met z'n vieren kwamen ze naar buiten met twee knallers. Caught Up is er eentje van, nu te streamen.

luister

Baby In Vain - Martha's View

Het voorprogramma van The Kills op 1 mei in de Melkweg kan zomaar eens een groter spektakelstuk worden dan de hoofdact zelf. Waarom? Hoor zelf hoe furieus de drie Deense meiden van Baby In Vain uit Kopenhagen te keer gaat in dit ziedende stuk noiserock genaamd Martha's View.

luister

Car Seat Headrest - Fill In The Blank

"What's up guys, you're now listening to Car Seat Headrest!" De opener van dat eerste echte nieuwe studio-album Teens Of Denial om precies te zijn. Gejaagde drums en vinnige gitaarriffs zitten de boze zang van Will Toledo dik vier minuten lang stevig op de hielen, in deze knaller van een powerpopsong Fill In The Blank.

luister

PJ Harvey - The Orange Monkey

PJ Harvey en haar bandleden blijven omgevingen verkennen in de muziek op nieuw album The Hope Six Demolition Project, ook in het op zware percussie en samenzang leunende The Orange Monkey. Opnieuw een liedje dat ietwat fragmentarisch aandoet, dus is het vooral de vraag hoe The Orange Monkey zich situeert binnen het volledige (reis)verhaal dat Harvey op haar nieuwe plaat wil vertellen.