luister

Amber Arcades - Right Now

Foto: Nick Helderman

Als je nog niet helemaal geloofde dat de Utrechtse Annelotte de Graaf a.k.a. Amber Arcades haar komende debuutalbum heeft opgenomen met muzikanten van Real Estate en Quilt, dan hóór je het wel aan de kristalheldere galmsound van licht jangly gitaarliedje Right Now. Totaal anders dan het elektronischer Turning Light van twee weken terug, maar minstens zo mooi.

De grote gemene deler van beide liedjes is immers de zoete zangstem van De Graaf, en daar krijg je niet snel genoeg van. Vinden ze ook bij het grote Amerikaanse blog Stereogum, waar Right Now deze maandag zelfs in première ging.

Zoals eerder gemeld komt het met producer Ben Greenberg (The Men, Zs) opgenomen debuutalbum van Amber Arcades in het voorjaar uit op Londens label Heavenly Recordings. Begin februari staat Amber Arcades op festival Grasnapolsky in Radio Kootwijk. In maart mag ze naar het enorme showcasefestival South By Southwest in Austin, Texas. In april staat er een Engels tourtje als support van Nada Surf in de agenda.

Het heeft er kortom alle schijn van dat Amber Arcades het internationaal een heel eind gaat schoppen dit jaar. Dat hopen we tenminste.

  • Joris op ma. 25 januari 2016, 20:10 uur


comments powered by Disqus