luister

Amber Arcades - Turning Light

Na de spatheldere folky liedjes op de EP Patiently van afgelopen herfst, heeft Amber Arcades deze dinsdag twee verrassingen in petto. Ten eerste het spannende nieuwe nummer Turning Light, dat nog maar weinig met folk en alles met elektronica en kraut te maken heeft. Ten tweede de aankondiging van haar debuutalbum op Londens label Heavenly Recordings, thuisbasis van onder meer Temples, TOY en Hooton Tennis Club.

Turning Light ging dinsdag internationaal in premiere via Noisey. Dit keer geen galmende akoestische gitaar als ondersteuning van de helderlichte stem van Annelotte de Graaf, wel weidse synthesizers en een stuwende, kraut-achtige beat en baslijn. Muziek die klinkt als een opkomende zon, en dat is niet toevallig: Amber Arcades werkte 's morgens vroeg aan Turning Light met hulp van bassist Kevin Lareau van Quilt.

Een Amerikaan inderdaad: De Graaf nam de eerdere EP en haar debuutalbum op in New York, met naast hulp van leden van Quilt en Real Estate ook producer Ben Greenberg achter de knoppen, ex-lid van The Men en Beach Fossils. Heavenly Recordings brengt de plaat in de lente uit.

Komend weekend is Amber Arcades voor optredens te vinden op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Ook staat ze begin februari op festival Grasnapolsky in Radio Kootwijk en mag ze in maart naar het enorme showcasefestival South By Southwest in Austin, Texas. In april staat er een Engels tourtje als support van Nada Surf op het programma.

Meer livedata volgen ongetwijfeld snel. En ja, eigenlijk had ook Amber Arcades een plekje in onze '16 acts voor 2016'-lijst verdiend.

  • Joris op di. 12 januari 2016, 13:40 uur


comments powered by Disqus