luister

Stream: Kamasi Washington - The Epic

Een eerste waanzinnige track in de vorm van Re Run Home kwam hier pas voorbij, afkomstig van een maar liefst drie uur (!) durend debuutalbum dat saxofonist/componist Kamasi Washington uitbrengt op Brainfeeder, label van Flying Lotus. Nu de geniale en meeslepende freejazzplaat plaat in zijn geheel te streamen is kunnen we niet anders zeggen: de titel The Epic is niet bepaald misplaatst.

Washington is ondere te horen op de nieuwste platen van Kendrick Lamar en Flying Lotus en tourde eerder met bijvoorbeeld Snoop Dogg, Raphael Saadiq en Chaka Khan. Op zijn eigen debuut werkt hij samen met een tienkoppige jazzband, een 32 man tellend orkest en 20-koppig koor. Op de plaat zijn onder andere bassist Thundercat en Ryan Porter op trombone te horen. Nogmaals: Epic inderdaad.

De plaat is opgedeeld in drie delen, en verschijnt fysiek ook als drie CD's; eerste deel heet The Plan, daarna volgt The Glorious Tale om uiteindelijk af te sluiten met The Historic Repetition. De volledige drie uur zijn nu te streamen via Spotify. Een flinke zit inderdaad, maar ook een geweldige trip waar je even tijd voor moet maken. Zoals Flying Lotus het zelf zei: "He just plays the craziest shit, man. I mean, everything — the past, present, the future."

  • Barry op do. 30 april 2015, 15:45 uur


comments powered by Disqus