video

Première: Ode to the Quiet - We Have a Map (Rêverie)

is een niet oude youtube url

http://www.youtube.com/watch?v=CdvK1cpfH8Y

Wat komt er toch weer een hoop moois uit Nederland. Zijn we zeer van onder de indruk: We Have a Map (Rêverie), de eerste single van het debuutalbum van Ode to the Quiet uit Utrecht/Arnhem. We hebben de eer de song met video te mogen premieren: schitterend gearrangeerde en knap opgebouwde klassieke pop met filmische kwaliteiten, mede dankzij die goede, raadselachtige clip: daar wordt je inderdaad even stil van. En anders wel van dat wonderlijke refrein, waarin het geluid plotseling groots openbloeit.

Liefhebbers van klassieke muziek en specifiek van Debussy zullen We Have a Map (Rêverie) overigens herkennen: in het nummer is namelijk Debussy's compositie Rêverie verweven. Luister en kijk dus absoluut hieronder. Het nummer moet gaan verschijnen op het debuutalbum van de band, te verwachten ergens in de lente.

Over de achtergrond daarvan zegt de band: "In 2012 besluiten Otto de Jong, Tobias Kerkhoven en Marianne Oldenburg de boel om te gooien en werken in een jaar tijd aan iets nieuws, zonder restricties, richtlijnen of deadlines. Een nieuwe naam is het logische gevolg voor de band die voorheen Mary Had a Little Band heette". Het album werd in mei 2013 opgenomen samen met Martijn Groeneveld in Mailmen studio en met inspiraties als Philip Glass en Efterklang. Op het album zijn verder ook Daniele Labbate (bas/synths), geluidskunstenaars Rutger Zuydervelt (Machinefabriek) en Mark IJzerman en Matthijs Herder (mellotron) te horen.

Ode to The Quiet live zien kan de komende tijd hier:
18 januari: Wishful Music; Gallery With Tsjalling, Groningen (met o.a. ook Town of Saints en The T.S. Eliot Appreciation Society)
18 januari: Roodehaan, Warfhuizen
30 januari: Club 3voor12; dB's, Utrecht
9 februari: De Hip, Deventer

  • Barry op do. 16 januari 2014, 11:45 uur


comments powered by Disqus