video

Première: Stillwave - Callow

Hoe een jonge Interpol had geklonken als ze uit de UK zouden komen? Dat is de gedachte die opdoemt bij de eerste seconden van deze erg mooie single Callow van Utrechtse postpunkers/new wavers Stillwave, mede dankzij die eerste woorden zang en de simpele maar net zo dwingende en krachtige baslijn. Daarna kiest de band al snel een eigen pad met vooral een erg sterk, groots refrein. Gitaren knorren van feedback, op de achtergrond loeit een in feedback verzuipende gitaar die wel wat doet denken aan Sonic Youth en gebroederlijke, diepe zang klampt zich meteen aan je vast: een overtuigende song die voor je gevoel veel te snel weer is afgelopen.

De band noemt zelf ook invloeden van The National, Merchandise en Gang of Four en, inderdaad, die zijn ook wel terug te horen. Eind 2012 verscheen de debuut-EP Isles van de band, waarvan deze single de opvolger is. De komende maanden verwacht de band meer nieuw materiaal naar buiten te brengen. Voor nu zijn we wel even zoet met dit Callow, opgenomen met Matthijs Kievit (die je dan weer kent van Woods On Fire) in de EpicRainbowUnicornStudio.

Beluister het nummer hieronder in première - hier te vinden op Soundcloud -, samen met een video die werd gemaakt door Imaazje Filmproducties, gefilmd in de werfkelders van thuisstad Utrecht.

  • Barry op wo. 18 december 2013, 13:30 uur


comments powered by Disqus