nieuws

Arcade Fire: check een teaser van vierde album Reflektor op Spotify getiteld '9pm 9/9'

Ze maken er weer een heel event van, de Canadese indierockers van Arcade Fire. Dankzij wereldwijd terug te vinden graffitikunst op muren (waaronder in Amsterdam en Utrecht) weten we inmiddels dat de vierde plaat van de band Reflektor gaat heten. Daarbij werd duidelijk dat er op maandag 9 september om 21:00 iets staat te gebeuren. Dat het om een eerste single gaat (wellicht in premiere tijdens Zane Lowe's BBC-radioshow?) lijkt realistischer te worden nu er een teaser is verschenen. Enkel op Spotify, met Reflektor als albumtitel. Te horen is een vijftien seconden durend, mysterieus toetsentapijt getiteld 9pm 9/9. Vreselijk altijd, die nutteloze teasers. Maar dit wil je allicht wel horen. Is de opwinding al een beetje begonnen?

Ondertussen bevestigt het Twitteraccount @ArcadeFiretube dat Anton Corbijn de nieuwe videoclip van de band zal regisseren, met Martijn van Broekhuizen (werkte tevens mee aan de Corbijn-documentaire Inside Out) als cinematographer. Update: Consequence of Sound bevestigt dat het om een nieuwe single gaat die op 9 september uitkomt. Update 2: inmiddels is bekend geworden dankzij een interview met Anton Corbijn bij The Daily Beast dat aanstaande maandag de eerste single, eveneens Reflektor geheten, online zal verschijnen. Incusief die video bij het nummer dus, geregiseerd door Corbijn.

Check de Reflektor-teaser via de Spotify-link hieronder. Zie ook: The Reflektors. En bekijk hieronder een tweede teaser die inmiddels op YouTube is verschenen.

Ohjee, we kunnen de media niet weergeven.

  • Barry op ma. 2 september 2013, 12:08 uur


comments powered by Disqus