nieuws

Een nieuw Jelle Paulusma-album komt na de zomer uit: Pulling Weeds

Een select gezelschap van zo'n honderd toehorenden op het intieme Leidse festival Peel Slowly And See kreeg vrijdagavond voor het eerst enkele zeer fraaie nieuwe liedjes te horen van Jelle Paulusma, in een steeds grijzer verleden ook een van de frontmannen van Daryll-Ann. Een dag later kon Paulusma zich blijkbaar niet meer bedwingen om met de wereld te delen dat zijn vierde soloplaat er na de zomer aankomt. Als deze Facebook-foto ons niet bedriegt, zal de titel Pulling Weeds zijn. Een releasedatum moet nog bekend worden gemaakt.

De nieuwe, in viermansbezetting inclusief piano en enkele percussie-instrumenten gespeelde nieuwe nummers borduren eerder voort op Paulusma's tweede solo-album iRecord dan op voorganger Up On The Roof uit 2011. Naast een ouder Daryll-Ann-liedje speelde hij dan ook enkele somberder songs van iRecord, waaronder Ship Of Fools en Moonshine Waltz. "Ja, ik houd erg van iRecord. Leuk hoor, plaatjes maken. Maar soms merk je pas later of je vriendjes wordt." Om later ook te zeggen: "Ik heb nu eenmaal niks met vrolijke muziek", op bijna excuserende toon aan het publiek in het knusse Imperium-theater.

Nergens voor nodig: ook het nieuwe werk klinkt vanaf de eerste gehoren prachtig, breekbaar en diepgaand. Een exacte releasedatum voor Pulling Weeds volgt ongetwijfeld binnenkort.

  • Joris op zo. 9 juni 2013, 11:34 uur


comments powered by Disqus