nieuws

R.I.P. Jason Molina

Shit. Met in het achterhoofd nog de 'a note from jason'-post die op de site van Magnolia Electric Co. verscheen vorig jaar - "For the time being I am doing well, still in recovery and still in treatment until probably the summer does its thing." - is daar het verschrikkelijke nieuws: songschrijver Jason Molina is zaterdagnacht overleden aan 'organ failure brought on by alcohol' op slechts 39 jarige leeftijd, zo meldt Chuncklet.

De man maakte zulke hartverscheurende liedjes; onder eigen naam, maar ook met Magnolia Electric Co. en Songs: Ohia. Nu springen de tranen helemaal in de ogen bij beluistering daarvan. In 2011 riep de familie van Molina nog op om te doneren, om de medische kosten van ziekenhuis en afkickkliniek gedekt te krijgen. Het mocht allemaal niet baten, helaas.

Update: label Secretly Canadian postte zojuist een persoonlijk statement: "Jason is the cornerstone of Secretly Canadian. Without him there would be no us – plain and simple."

Update II: Op de site van Magnolia Electric Co. is de gehele catalogus van Jason Molina te streamen, van een 7" uit 1996 tot aan Autumn Bird Songs uit 2012.

Ik persoonlijk zal het moment dat ik The Lioness voor het eerst hoorde nooit meer vergeten: vanaf dat moment was ik om, elke plaat en elk liedje weer. Tot aan Let Me Go, Let Me Go, Let Me Go toe: een plaat waarop Molina verschrikkelijk kwetsbaar klinkt. Een goudeerlijke, persoonlijke plaat die veel muzikanten misschien niet eens zouden durven maken. In 2012 verscheen zelfs nog de Autumn Bird Songs 10", en leek het toch voorspoedig te gaan met het herstel. Maar helaas: luisteren naar Jason Molina zal nooit meer hetzelfde zijn.

  • Barry op ma. 18 maart 2013, 16:56 uur


comments powered by Disqus