nieuws

Triggerfinger gaat de boksring in

Die galante Belgische rockers van Triggerfinger toch. Het zweet van een optreden als support voor de Red Hot Chili Peppers (donderdag in het Nijmeegse Goffertpark) is amper opgedroogd, of daar hebben zij een volgend ludiek nieuwtje te melden. Het trio mag op 7 juli in het Zwiterse Bern de boksring in voor een optreden voor het titelgevecht voor zwaargewichten tussen de Oekraiener Wladimir Klitschko en de Amerikaan Tony Thompson.

Hoe komt dat nu weer zo? Awel: de band zocht Klitschko onlangs op in Tirol, nadat bleek dat de bokser tijdens trainingen graag naar zwaardere rockmuziek à la... Triggerfinger luistert. Zo was gauw geregeld dat de band voor de titelstrijd de boksring in mag om voor het gevecht de hit cq. Lykke Li-cover I Follow Rivers te spelen. Voor 55.000 man in het stadion en voor een boel tv-kijkers. In Nederland zendt RTL7 het gevecht uit.

Opnieuw Triggerfinger in levende lijve zien kan later deze zomer nog op het uitverkochte Lowlands. Vervolgens komen er in de herfst nog twee behoorlijk grote concerten, op 31 oktober in 013 te Tilburg en op en op 3 november in de Oosterpoort in Groningen. Kaarten gaan op de dag van die bokswedstrijd, zaterdag 7 juli in de voorverkoop via de websites van de zalen.

Verplichte kost natuurlijk voor wie die onlangs verschenen, heerlijk rauwe liveplaat Faders Up 2 graag mag opzetten. Nou? Stream hier anders een stuk:

  • Joris op vr. 29 juni 2012, 09:11 uur


comments powered by Disqus