nieuws

Nieuwe dEUS plaat: Following Sea nu te koop in de iTunes Store

Geheel vanuit het lege niets is daar ineens een volledig nieuwe dEUS-plaat uit. Nog geen jaar na het vorige album Keep You Close, is er nu Following Sea, officieel uitgebracht op 1 juni om 01.00 uur des nachts. De band zegt het volgende over het plotselinge verschijnen van Following Sea: "This isn't a clever marketing ploy or an attempt to grasp the zeitgeist but, more simply the band looking to get their music out whilst it is fresh."

Op het moment van schrijven moeten we het album nog helemaal horen: dEUS spreekt zelf in ieder geval van een zonniger album, opgenomen in spontane 'uitbarstingen van creativiteit', vlak na de release van Keep You Close. Enfin, een Radioheadje dus, en wel hierom volgens eindbaas Tom Barman in een persbericht: "We hadden nummers die we echt niet wilden verliezen, dus we besloten te breken met onze gewone manier van werken, de nummers snel af te werken en uit te brengen. Het is 2012 for fuck’s sake, het idee om maanden te wachten met releasen leek zo ouderwets." Juistem, Tom! Wie volgt?

Geen zin om een download in iTunes te kopen? Volgende week (vanaf vrijdag 8 juni) ligt er ook een heuse cd-versie van Following Sea in uw platenzaak. Intussen heeft Drowned In Sound een volledige stream. En zo kunnen we bij de aanstaande optredens op Rockin' Park in Nijmegen (30 juni) en op Rock Werchter dus plotseling een boel nieuw werk verwachten.

Tracklist Following Sea

 1. Quatre Mains
 2. Sirens
 3. Hidden Wounds
 4. Girls Keep Drinking
 5. Nothings
 6. The Soft Fall
 7. Crazy About You
 8. The Give Up Gene
 9. Fire Up the Google Beast Algorithm
 10. One Thing About Waves 

Bekijk alvast de video van Quatre Mains, het Franstalige openingsnummer van de nieuwe plaat.

 • op vr. 1 juni 2012, 01:21 uur


comments powered by Disqus