nieuws

Uh-oh: 'The Vaccines Have Come Of Age': hoor eerste single No Hope

Na een sterk gitaarpopdebuut iets meer dan een jaar later al toegeven dat je volwassen bent geworden? In de titel van een twééde album nog wel? Als dat maar goed gaat... Londense band The Vaccines durft het kortom aan en heeft de opvolger van What Did You Expect From The Vaccines? als volgt gedoopt: The Vaccines Have Come Of Age.

Eerste single No Hope is in dit licht ook al niet heel, ehm, hoopgevend. Dit punky liedje begint weliswaar lekker turbulent, maar is op melodieus vlak op z'n zachtst gezegd geen Wreckin' Bar, Post Break Up Sex of Norgard... Iets van de energie keert wel terug tegen het einde. Toch ging de band bewust op zoek naar dat volwassener geluid, met hulp van producer Ethan Johns (Kings of Leon, Ryan Adams, Laura Marling e.a.).

Volgens zanger Justin Young (is na operaties inmiddels van zijn stemprobemen af) klinkt de band op de nieuwe plaat intiemer, en dat was precies de bedoeling. Ok, maar hopelijk is de branie van het debuut niet meteen helemaal verdwenen. Dat was naast de goeie liedjes toch een belangrijk onderdeel van de pret...

The Vaccines Have Come Of Age komt uit op 3 september. Luister No Hope zelf hier.

  • Joris op di. 29 mei 2012, 14:20 uur


comments powered by Disqus