nieuws, nieuws

Nieuw Swans-dubbelalbum The Seer dendert eind augustus uw leven binnen

Joris, Dinsdag 29 05 2012, 18:29

Nieuw Swans-dubbelalbum The Seer dendert eind augustus uw leven binnen

Michael Gira's Swans keerde in 2010 na een lange afwezigheid genadeloos terug met het album My Father Will Guide Me To A Rope To The Sky, plus ouderwets oorverdovende, tot op het bot intense optredens. Daar blijft het niet bij: de hardcorefan weet al een tijdje dat Gira als Swans zijn ultieme levenswerk aan het voltooien is. 

Het gaat hier over The Seer, de titel van een twee uur durend nieuw album met hierop elf stukken, dat op 27 augustus uitkomt op een driedubbele LP, dubbel-CD of digitaal. Gira en begeleiders kregen voor dit magnum opus hulp uit verschillende hoeken. Van de in IJsland wonende Australische experimentele muzikant Ben Frost bijvoorbeeld, Yeah Yeah Yeahs-zangeres Karen O., maar ook van leden van Low, Akron/Family en Mercury Rev. Ook ex-Swans-bandlid en zangeres Jarboe keert voor dit album terug op het nest voor bijdrages, aldus Fact Magazine.

Gira over The Seer: "Het heeft me dertig jaar gekost om The Seer te maken. Dit werk omvat alle muziek die ik ooit heb gemaakt, met en zonder Swans. Eigenlijk zijn de nummers nog niet af. Grenzen vervaagden in de studio waar we alles uitwerkten vanuit akoestische gitaarpartijen. En als we live gaan spelen, zullen stukken weer verder veranderen en evolueren. [...] Wat je ook eerder over ons gehoord mag hebben, ons doel is licht en vreugde brengen in de wereld. Zonder de mannen in Swans ben ik maar een kitten, een kind. Ons doel is het zelfde: ekstase!

Zie hier de tracklisting en het op z'n minst opmerkelijke artwork voor The Seer:

1. Lunacy
2. Mother of the World
3. The Wolf
4. The Seer
5. The Seer Returns
6. 93 Ave. B Blues
7. The Daughter Brings the Water
8. Song for a Warrior
9. Avatar
10. A Piece of the Sky
11. The Apostate

Momentje, de reacties worden opgehaald...

Reageer
Je reageert op ..
Van
Inhoud