Beluister het nieuwe Liars-album WIXIW

Na twee voor Liars-begrippen toegankelijker noiserockalbums deels in een oudere Sonic Youth-traditie (Liars en Sisterworld), mocht het roer voor nieuwe, experimentele plaat WIXIW (spreek uit: 'wish you' wel weer eens 180 graden om. Gitaren zijn hier slechts sporadisch aanwezig, heftige uitbarstingen ontbreken: de band onder leiding van Angus Andrew is hier met behulp van beklemmende elektronica en andere studio-experimenten nadrukkelijk meer op zoek naar net zo beklemmende sferen met kleinere middelen. 

Dat levert met WIXIW een plaat op die zich niet direct laat vangen en aardig wat van uw kostbare tijd nodig heeft. Vaak is dat de spannendste muziek, dus is het maar goed dat het album vanaf nu in z'n geheel hieronder te beluisteren is via een voor Nederland exclusieve stream. WIXIW komt komende vrijdag 1 juni officieel uit.

De opening is met The Exact Colour Of Doubt nog redelijk licht en open, maar vanaf eerder gehoorde nummers No. 1 Against The Rush en zeker Octagon smijt de band je zonder pardon het diepe duister in. Wat volgt: een van de uitdagender en spannender luistertrips van de laatste tijd. Soms bijna dansbaar voor op de donkerste vloeren) (A Ring On Every Finger, His And Mine Sensations, Brats). 

Liars geeft op vrijdag 8 juni een concert in Tivoli de Helling.

Liars - WIXIW by Mute UK

  • Joris op ma. 28 mei 2012, 15:55 uur


comments powered by Disqus