nieuws

Uit het Lowlands niet-muziekprogram: Wim Helsen, André Manuel, Abbatoir Fermé en meer

Wim Helsen

Welke bands er in augustus allemaal op Lowlands komen spelen, houden we natuurlijk allemaal op de letter nauwkeurig bij. Maar hoe zit het met de rest van het programma, op het gebied van theater, dans, comedy en literatuur? Ook in deze disciplines zijn in de afgelopen weken de grote delen van de programma's bekend gemaakt.

Laten we daarom een greep met de boeiendste acts volgens KtH doen. te beginnen met het comedyprogramma voor de tenten Mike en Juliet. Mooiste naam hier is zonder meer die van de Belg Wim Helsen, die zijn nieuwe voorstelling Spijtig, Spijtig, Spijtig komt spelen. Ook aanwezig: de Amerikaanse comedian Dave Fulton en André Manuel met een nieuwe voorstelling: Leve de Man van de SVP! Overbekende, jaarlijks terugkerende grappenmakers zijn Jan-Jaap van der Wal, Dolf Jansen, Peter Pannekoek en het Comedytrainprogramma.

Op het vlak van letteren en literatuur zijn er natuurlijk altijd vaste gasten als Nico Dijkshoorn. Maar ook Jan van Mersbergen zal er zijn om voor te dragen uit zijn roman Naar De Overkant Van De Nacht, terwijl de Amerikaan Buddy Wakefield zich concentreert op rauwe, humoristische poëzie. Ook Meindert Talma zien we niet tussen de muziekacts, maar op het literatuurprogramma staan. Net zo nieuwsgierig zijn we naar de verrichtingen van De Recensiekoning op Lowlands dit jaar, of naar het programma 'In Bad Met Een Dichter.

Theater en dans dan? Na het debuut van vorig jaar keren de Vlamingen van Abbatoir Fermé terug met de donkere voorstelling Snuff. Het Noord Nederlands Toneel heeft Frank Lammers ingelijfd voor een voorstelling over Captain Beefheart: Low Yo Yo Stuff getiteld. Orkater is present met de voorstelling The Sadists, evenals vaste waarde Scapino Ballet Rotterdam. Meer namen uit de theater- en danswereld volgen nog.

Kijk voor alle acts (incl. muziek natuurlijk) op de festival-website, waar je ook kunt zien welke vreemde snuiters uit het straattheaterprogramma je op 17, 18 en 19 augustus op het Lowlands-terrein kunt tegenkomen.

  • Joris op do. 24 mei 2012, 09:19 uur


comments powered by Disqus