nieuws

Silence Is Sexy komt met dubbelalbum Modern Antiques; luister twee zéér verschillende liedjes

Silence mag dan sexy zijn, maar bijna drie jaar van stilte rond een band is echt niét tof. Toch is Utrechtse band (en oud Grote Prijs van Nederland-winnaar) Silence Is Sexy de afgelopen tijd in stilte druk bezig geweest met nieuwe muziek. Wat heet: als goedmaker voor de nogal lange pauze sinds vorig album This Ain't Hollywood, komt de groep op 6 juni met een heus dubbelalbum op de proppen, Modern Antiques getiteld.

Verwacht geen ellenlang conceptalbum (phew!), maar naar eigen zeggen een 'schizofrene' dubbelaar. Dus zal Modern een viezere, hardere rockplaat met veel synthesizers zijn, terwijl het op Antiques vooral draait om de mooie liedjes met meer dan ooit hints naar de jaren zestig en de Beach Boys. Maar volgens de band mogen we ook binnen de twee platen 'extremere keuzes' dan voorheen verwachten.

Het verschil tussen beide platen is meteen te horen in de twee voorproefjes die nu online te beluisteren zijn. Een overstuurde, hoekige bas drijft het steviger David And Bathsheba voort, terwijl de zomerse sixtiespop van Holiday is versierd met olijk orgeltje en mooi verzorgde zangkoortjes. Fraai gedaan, en dat zeggen we heus niet alleen omdat we de bassist een beetje kennen. 

De lichtjes naar Interpol en Editors neigende wavesound van de vorige platen is afgaande op deze nummers in ieder geval bij het grofvuil gezet. Luister de tracks hieronder, downloaden kan op de bandwebsite. Vanaf 6 juni is Modern Antiques digitaal verkrijgbaar, tegen de prijs die u er voor over heeft nog wel. Dat principe - de band gaf altijd al al z'n muziek weg - is dan weer niét gewijzigd.

David And Bathsheba

Holiday

Artwork 

http://bandcamp.com/EmbeddedPlayer/v=2/album=2291809209/size=venti/bgcol=FFFFFF/linkcol=4285BB/ http://bandcamp.com/EmbeddedPlayer/v=2/album=1756968282/size=venti/bgcol=FFFFFF/linkcol=4285BB/
  • Joris op ma. 7 mei 2012, 16:15 uur


comments powered by Disqus