nieuws

Coachella 2012: Radiohead, Pulp, At The Drive-In, GY!BE, The Shins, Bon Iver en vee(éél) meer

Affiche Coachella 2012

Níks zo eens in de twee weken vijf naampjes onthullen tot het programma éindelijk een keer vol is. Zo rollen ze niet bij Coachella, het jaarlijkse muziekfestival in de snikhete Californische woestijn. Bam, zo'n goede vier maanden voor het evenement is daar de complete line-up, en als altijd komt de Amerikaanse organisatie met een affiche die iedere muziekliefhebber kan laten janken van geluk.

Pak een tissue, waar te beginnen in de afdeling namedroppen? Radiohead dan maar, dat bij de juiste aanbieding dus ook deze zomer open staat voor festivals, klaarblijkelijk. Of misschien wel dé reünie van 2011: Pulp. Ook aanwezig, misschien nu al wel de reünie van 2012: At The Drive-In. Verder wat opvallende of domweg prachtige namen: fIREHOSE (nóg een reünie, met Mike Watt!), Refused, Mazzy Star, The Shins, Jeff Mangum, Cat Power en Godspeed You! Black Emperor. Los van een stapeltje usual suspects als Bon Iver, The Black Keys, Arctic Monkeys en nog zo veel meer. Nog een speciale vermelding voor Nederlanders Nick van de Wall aka Afrojack en het Groningse NOISIA. Petje af.

Coachella 2012 vindt voor het eerst in de geschiedenis plaats in twéé weekenden, met ook nog eens dezelfde line-up, van 13 t/m 15 april en van 20 t/m 22 april. Ook niet gek, dat al die acts zo lang in de buurt gehouden kunnen worden. Via het ticketgedeelte van de site is het mogelijk - mócht je plannen hebben - om alvast een account aan te maken om tickets te bemachtigen voor het éérste of het tweede weekend. Festivalgangers die het bedrag voor een ticket à 335 dollar (zoveel ja) niet in één keer kunnen of willen ophoesten, kunnen zelfs kiezen voor afbetaling.

Kamperen bij het festival is mogelijk voor enkele tientjes, maar weet dat het overdag tot 40 graden kan worden en dat het 's nachts koel is. Veel festivalgangers kiezen voor betaalbare motels tot in de wijde omgeving. Voor de vlucht: vliegen op Los Angeles of Las Vegas is het handigst. Wij slapen er nog eens een nachtje of wat over en kijken nog eens kwijlend naar die poster (klikken = groot).

  • Bas op di. 10 januari 2012, 10:15 uur


comments powered by Disqus