luister, nieuws

Ex-The Shins-leden verder als Sad Baby Wolf: hoor fijne eerste single 8th Level/Survival Guide

We wachten nog altijd op nieuw werk van The Shins, terwijl frontman James Mercer een jaartje terug zijn hele oorspronkelijke band eruit knikkerde. Toetsenist Marty Crandall zat niet bij de pakken neer en richtte met voormalig The Shins-gitarist Neal Langford en andere bevriende muzikanten uit Albuquerque (New Mexico) gitaarband Sad Baby Wolf op.

Een eerste single met twee nummers van deze vijfmansband is nu online te horen. De zang van Crandall is op 8th Level/Survival Camp niet de sterkste kant, maar hij bewijst hier met twee fijne liedjes wel even een Shins-achtig gevoel voor melodieën te hebben overgenomen. Met iets meer power en een sobere productie klinkt Sad Baby Wolf daarom op het eerste gehoor als de missing link tussen The Shins en een band als Surfer Blood. Vooralsnog heel leuk dus.

Een debuutalbum van Sad Baby Wolf wordt in het komende voorjaar verwacht, wat een perfect jaargetijde is voor dit soort toegankelijke gitaarmuziek met een scherp randje. Beluister de 8th Level / Survival Camp-single hieronder.

http://bandcamp.com/EmbeddedPlayer/v=2/album=3223078474/size=venti/bgcol=FFFFFF/linkcol=4285BB/
  • Joris op ma. 5 december 2011, 17:29 uur


comments powered by Disqus