nieuws

Nieuw Sigur Rós-album in het voorjaar van 2012

Over het net verschenen live-pakket genaamd Inni van Sigur Rós kunnen we even kort als duidelijk zijn: Inni is een prachtige registratie van een intens concert, met - niet onbelangrijk - goed geluid en een heerlijke livefeel bij het afspelen in de huiskamer. Niets op af te dingen: een must voor alle fans van de IJslanders dus.

Die zullen bovendien erg blij zijn met het nieuws dat een écht nieuw Sigur Rós-album uit zal komen in het voorjaar van 2012, zo verklapt frontman Jónsi Birgisson in een interview met The Wallstreet Journal. Hiermee is de pauze die Sigur Rós na een uitgebreide tournee in 2008 nam, iets langer uitgevallen. Een van de oorzaken was uiteraard ook Jónsi's succesvolle solotournee, die uiteindelijk meer dan een jaar duurde.

Na die tournee ging de zanger direct weer de studio in met zijn band, wat 'voelde als thuiskomen. Termen die de bandleden gebruiken om de nieuwe muziek te omschrijven: 'minimaal', 'introvert', 'floaty' en 'ambient-achtig'. Dat klinkt als vervolg op de verstildere stukken die op het jongste Sigur Rós-studioalbum Með suð í eyrum við spilum endalaust stonden, al zouden we ook koorzang en het geluid van een heus pijporgel mogen verwachten.

De rest van de winter kunnen we gelukkig nog volop teren op het oude werk dat Inni biedt. Anders zou het nog wel heel lang duren tot aan de lente van 2012. Wordt vervolgd... 

Van Inni: Lúppulagið
[[embed url="http://www.youtube.com/watch?v=wR_uuIFszJU"]]

  • Joris op wo. 9 november 2011, 18:30 uur


comments powered by Disqus