nieuws, nieuws

Sigur Rós-concertfilm Inni te zien in Eindhovense Catharinakerk, zie alvast Festival

Joris, Zaterdag 17 09 2011, 12:07

Sigur Rós-concertfilm Inni te zien in Eindhovense Catharinakerk, zie alvast Festival

De vorige maand aangekondigde nieuwe Sigur Rós-concertfilm Inni kun je straks niet alleen thuis, maar ook in een Nederlandse kerk bekijken, mocht je daar behoefte aan hebben. Als onderdeel van het evenement 3 Nights In Heaven zal Inni op vrijdag 11 november worden vertoond in de Eindhovense Catharinakerk, mooi op dezelfde avond als het optreden van Owen Pallett met het Noord Nederlands Orkest op diezelfde locatie. 

Voor de vertoning van de film wordt een speciaal geluids- en videosysteem de kerk ingereden, aldus mede-organisator de Effenaar. Regisseur is Vincent Morriset, die eerder Arcade Fire's livefilm Miroir Noir maakte en voor Inni de camera's heel dicht op de huid van de Sigur Rós-leden liet kruipen. Door digitaal geschoten beelden weer te draaien op film en effecten toe te voegen, moet het lijken alsof de beelden van het Londense concert op Inni bij toeval ergens gevonden zijn. Intussen is ook alle release-info over Inni bekend, vanaf begin november verkrijgbaar in verschillende edities.

Intussen is duidelijk dat Inni als live-cd en -dvdpakket uitkomt op 7 november via XL Recordings. Het reguliere pakketje bevat een dubbel-cd (105 minuten) met de opnames van het concert in in het Londense Alexandra Palace en een dvd of bluray-disc met de vijf kwartier durende concertfilm.

Voor 58 euro heb je een luxe editie verpakt in een doos, met onder meer de muziek op cd's en vinyl, de concertfilm op dvd en bluray, een extra dvd met de korte film Klippa en ander materiaal, foto's en andere extra's. Zie de bandwebsite voor alle info. Hieronder de tracklisting van de reguliere uitgave, plus een opname van Festival uit de film. Het is de moeite waard om ruim zeven minuten door die woorden 'pre-order Inni' heen te kijken. Dit lijkt een ware must voor de fans te worden.

CD 1:
1. "Svefn-g-englar"
?2. "Glósóli"
?3. "Ný batterí"
?4. "Fljótavík"
?5. "Vid spilum endalaust"
?6. "Hoppípolla"
?7. "Med blódnasir"
?8. "Inní mér syngur vitleysingur"
?9. "E-Bow"

CD2:
1. "Sæglópur"
?2. "Festival"
?3. "Hafsól"
?4. "All Alright"
?5. "Popplagid"
?6. "Lúppulagid" (bonus track)

Inni film:
1. "Ný Batterí"
?2. "Svefn-g-englar"
?3. "Fljótavík"
?4. "Inní mér syngur vitleysingur"
?5. "Sæglópur"
?6. "Festival"
?7. "E-Bow"
?8. "Popplagid"
?9. "Lúppulagid"

Inni film bonus tracks:
?1. "Glósóli"
?2. "Við spilum endalaus"
?3. "Hafssól"
?4. "All alright"

Sigur Rós: Festival

Sigur Rós: Festival (Live)
embed
Embed: Sigur Rós-concertfilm Inni te zien in Eindhovense Catharinakerk, zie alvast Festival

Momentje, de reacties worden opgehaald...

Reageer
Je reageert op ..
Van
Inhoud